Prachtig gelegen op het platteland in het zuiden van het Loiregebied

Château de Bournizeaux is prachtig gelegen op het platteland in het zuiden van het Loiregebied dat bekend staat om de vele beroemde kastelen. Het is ook het gebied van de zonnebloemen, geitenkaas en heerlijke wijnen.

De kapel van het kasteel is gebouwd in het jaar 1735 en de huidige vorm van het kasteel stamt ook uit die tijd. Er waren echter al bouwsels op dezelfde plek vanaf het jaar 1151.

Het is verschillende generaties in het bezit geweest van adellijke families. Vanaf 1950 heeft het lange tijd leeg gestaan. In de jaren 90 is een antiquairsfamilie met de restauratie begonnen. Vanaf december 2003 zijn wij de trotse eigenaren van Château de Bournizeaux en vanaf het begin zijn ook wij druk geweest met o.a. de aanleg van het privé-vliegveld, vernieuwingen en onderhoud. Zo is vorig jaar nog een groot gedeelte van het dak vernieuwd en wordt er hard gewerkt om de naastliggende boerderij om te toveren in twee gîtes.

Sinds kort ook een nieuwe start met de chambres d’hôtes, de b&b, zodat nog meer mensen kunnen genieten van dit heerlijke plekje en het kasteeltje dat echt historie ademt.

Wat is er te doen in de omgeving?

Restaurants

In de omgeving vindt u diverse restaurants, maar niet op loopafstand. Hieronder vindt u er een aantal.

  • Le Trompe Souris in Luzay
  • Le Patio in St.Varent
  • Auberge du Vieux Pont in Saint-Généroux
  • Le Saint Médard in Thouars
  • La Feria in Thouars
  • Le Logis de Pompois in Thouars
  • O Diable Thym in Thouars
  • Au Plaisir des Gourmets in Thouars
  • Trait d’Union in Thouars

Voor de liefhebber zijn er in de omgeving vele brocantemarkten en ‘vide-greniers’. Zoals iedere eerste zondag van de maand in Montreuil-Bellay, een pittoresk stadje aan de rivier de Thouet waar men ook het imposante kasteel kan bezoeken en waar men wijnen kan proeven.


Saumur

Langs de Loire vindt men een flink aantal zeer beroemde kastelen en kasteeltuinen in mooie stadjes zoals bijvoorbeeld Saumur. In Saumur is tevens de beroemde hogeschool voor paarden gevestigd, Le Cadre Noir.

Museum voor moderne kunst

Dichterbij is er een museum voor moderne kunst gevestigd in een schitterend kasteel. http://www.chateau-oiron.fr

In Doue-la-Fontaine is een hele fraaie dierentuin. Bioparc-zoo.fr

Voor kinderen, maar ook heel erg leuk voor volwassenen, is er een prachtige geschiedenis themapark Puy du Fou. puydufou.com

Themapark Futuroscope nabij Poitiers is er voor de filmliefhebbers. en.futuroscope.com

Gedurende de zomer worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd in de omgeving, zoals klassieke autoraces in het centrum van Puy Notre-Dame https://grandprixretro-puynotredame.com en de Grand Prix Historique in Bressuire.


Ons laatste nieuws